HomeActiviteitenKerst in het Oude Dorp

Kerst in het Oude Dorp

1 januari 2023 - 1 februari 2024
Kerst in het Oude Dorp

Het feestseizoen is weer in volle gang, en namens alle winkeliers in het bruisende winkelcentrum van Oude Dorp, trapt de winkeliersvereniging af met een reeks spectaculaire kerstevents!

Ben jij erbij? Duik met ons in de gezellige kerstsfeer en beleef betoverende momenten tijdens de feestelijke activiteiten. Of je nu op zoek bent naar het perfecte cadeau, wilt genieten van sfeervolle muziek, of gewoon in de kerststemming wilt komen - wij hebben het allemaal!

Laat het winterse festijn beginnen en kom langs voor een dosis warme gezelligheid. Verwacht magische verrassingen, glinsterende decoraties en heel veel kerstplezier. Zien we jullie stralen tussen de twinkelende lichtjes? Tot snel in Oude Dorp!

Kerst in het Oude Dorp

Van 14 tot en met 29 december is het Hart van Huizen de gezelligste plek in het dorp. De mooie grote verlichte botter staat ook dit jaar weer op het plein als een enorme kerstboom. Er zijn gezellige kersthuisjes, het treintje rijdt weer, er is volop muziek en ook organiseren we dit jaar twee lichtjestochten!

Maria wandeling - lichtjestocht

Op donderdag 14 december nemen we je mee op een betoverende lichtjestocht, samen met het sprankelende Eindeloos Theaterwerk! Samen met Maria en haar alpaca beginnen we onze zoektocht vanaf het Oude Raadhuisplein. Ze klopt vol hoop op de deuren, smekend om een plekje om te rusten. Maar helaas, elke herbergier moet haar teleurstellen met een vriendelijk maar vastberaden: 'Nee, sorry, alle bedden zijn bezet.' Deuren sluiten, deuren sluiten.

Maar vrees niet, want ons avontuur neemt een wending wanneer Maria eindelijk aankomt bij 't Nennetje. Daar wacht haar eindelijk de warme gastvrijheid en een knusse slaapplek. Beleef dit magische moment met ons en sluit je aan bij de wandeling! Alle kinderen krijgen een lampion van ons om het pad te verlichten.

Bij 't Nennetje aangekomen, ontvouwt zich niet alleen het hartverwarmende verhaal, maar ook de betoverende Kerststal opent daar zijn deuren, Er wacht een warm welkom met een gratis kopje heerlijke Glühwein of chocolademelk. Ook kunnen jullie daarna eventueel genieten van lekkere hapjes en drankjes bij 't Nennetje. Mis deze onvergetelijke avond vol gezelligheid niet!

Om 15:30 zijn alle kinderen welkom in het oude postkantoor (Kerkstraat 2, Huizen) voor een creatieve lampion-knutselsessie met de Knutselgarage.

Verzameltijd: 17.00 uur
Startlocatie: Oude Raadhuisplein, Huizen
Eindlocatie: 't Nennetje, Huizen

Schippersvrouw wandeling - lichtjestocht

Op zaterdag 23 december verlichten we de avond met een betoverende lichtjestocht, vertrekkend vanaf de schilderachtige Botterwerf in Haven Huizen en eindigend op het magische Oude Raadhuisplein. Laat je meevoeren door het meeslepende verhaal van de schippersvrouw, vol ongeduld wachtend op de terugkeer van haar geliefde schipper, net op tijd voor Kerstmis.

Bij aankomst op het plein wacht de betovering: de botter staat klaar en het officiële moment van de kerstverlichting breekt aan. Hier sluiten we niet alleen de tocht, maar ook het hartverwarmende verhaal af. Maar dat is nog niet alles! Duik na de magie in de gezelligheid van het plein, waar De Crêperie heerlijke crêpes serveert om je smaakpapillen te verwennen (tegen betaling).

En alsof dat nog niet genoeg is, verwelkomen we je op het plein, waar je kunt genieten van heerlijk verwarmende glühwein (tegen betaling). Laat je meevoeren door de sfeervolle muziek, trakteer jezelf op een gratis kopje chocolademelk en verwen jezelf met verrukkelijke koekjes. Een feestelijke avond vol licht, liefde, gezelligheid én smaaksensaties!

Inlooptijd: 17.00 uur
Starttijd: 17.30 uur

Startlocatie: Botterwerf, Haven Huizen
Eindlocatie: Oude Raadhuisplein, Huizen

Ontsteking Botter

Op zaterdag 23 december begint de magie op het Oude Raadhuisplein met de ontsteking van de Botter! Rond 18.30 uur nodigen we je uit om te genieten van dit betoverende moment, begeleid door een hartverwarmend kerstverhaal.

Of je nu de schipperswandeling hebt meegelopen of gewoon rechtstreeks naar het Oude Raadhuisplein komt, iedereen is welkom om deel uit te maken van deze feestelijke gebeurtenis. Neem plaats te midden van de sprankelende lichtjes en laat je meevoeren door de gezellige kerstsfeer die de avond zal vullen.

De Botter staat klaar om verlicht te worden, en het kerstverhaal wacht erop om verteld te worden. Dus, markeer zaterdag 23 december in je agenda en sluit je aan bij ons op het Oude Raadhuisplein voor een onvergetelijke avond vol licht, liefde en betovering!

Kerstverhaal op de Botter

Op 2e Kerstdag, dinsdag 26 december, nodigen we je uit voor een betoverende belevenis op het Oude Raadhuisplein! In samenwerking met het magische Eindeloos Theaterwerk brengen we een hartverwarmend kerstverhaal tot leven op het dek van de historische botter.

Laat je meeslepen door de feestelijke sfeer terwijl we onder de glinsterende sterrenhemel verzamelen bij de majestueuze botter op het Oude Raadhuisplein. Eindeloos Theaterwerk neemt je mee op een onvergetelijke reis vol kerstmagie, waarbij het verhaal tot leven komt met elke adembenemende scène.

Ontmoet de personages, voel de emotie en geniet van het spektakel op deze bijzondere avond. Na het betoverende kerstverhaal kun je napraten onder het genot van warme drankjes en lekkernijen, terwijl de sfeervolle klanken van de feestperiode je omringen.

Mis deze unieke kerstervaring niet! Kom samen met ons genieten van een onvergetelijke 2e Kerstdag, waar de botter op het Oude Raadhuisplein het decor vormt voor een betoverend kerstspektakel.

Verzameltijd: 16.00 uur
Locatie: Oude Raadhuisplein, Huizen

Gezelligheid in het winkelcentrum - Oude Dorp

Laat je 22 en 23 december betoveren door de gezellige klanken van de Charles Dickens band, die de straten vullen met nostalgische muziek die rechtstreeks uit de tijd van Dickens lijkt te komen. De charmante deuntjes zorgen voor een warme sfeer terwijl je geniet van je kerstinkopen.

Maar dat is nog niet alles! Maak je op voor een komisch en muzikaal spektakel met de vrolijke Kerstmannen band, die als levende jukeboxen door het winkelcentrum rondlopen. Ze brengen niet alleen de klassiekers, maar ook moderne hits in een feestelijk jasje, waardoor de winkelstraten gevuld worden met lachende gezichten en kerstvreugde.

Dompel jezelf onder in de feestelijke ambiance, shop in stijl vol muzikale verrassingen. Het winkelcentrum komt tot leven met de vrolijke klanken van de bands en de gezelligheid van het kerstseizoen.

Beleef van 26 t/m 28 december een waar kerstfestijn op het Oude Raadhuisplein, waar 4 sfeervolle Kersthuisjes staan! Stap binnen en laat je verwennen, maar vergeet niet je portemonnee mee te nemen, want alles is tegen betaling.

In de eerste hut, De Crêperie, kun je genieten van verwarmende glühwein die je hart doet smelten. In de tweede hut tevens van De Crêperie vind je heerlijke crêpes die je smaakpapillen betoveren. De derde hut, Botters, verwent je met warme chocolademelk, perfect om je op te warmen tijdens de winterse dagen. En alsof dat nog niet genoeg is, op 27 en 28 december komt ook kledingwinkel Lots by Lott met leuke winter-items naar het plein.

    

Polar Express

Stap aan boord van de betoverende Polar Express, die op woensdag 27 en donderdag 28 december door ons winkelcentrum rijdt! Beide dagen brengt deze magische trein tussen 11.00 en 15.00 uur een sprankelende sfeer naar het hart van het winkelgebied, en de startlocatie is het gezellige Oude Raadhuisplein.

Laat je verwonderen terwijl de Polar Express door de straten reist, versierd met fonkelende lichtjes en feestelijke decoraties. Plezier voor jong en oud. Breng je familie en vrienden mee en geniet van dit winteravontuur!

Vergeet niet je camera/telefoon mee te nemen voor foto's!!

Wilt u meer informatie?
Neem contact op
© 2024 Hart van Huizen | Privacy