HomeNieuwsBelronde door burgemeester en wethouder

Belronde door burgemeester en wethouder

12 februari 2021
Belronde door burgemeester en wethouder

Artikel geplaatst op Facebook Gemeente Huizen Haven van 't Gooi op 11 februari 2021.
Foto: Wethouder Bert Rebel in gesprek met een Huizer ondernemer tijdens zijn belronde.

Afgelopen week zijn burgemeester Niek Meijer en wethouder Bert Rebel (o.a. Economie) gestart met een belronde langs verschillende Huizer ondernemers.
Vorig jaar vonden de werkbezoeken nog fysiek plaats, maar helaas door de huidige coronamaatregelen en de verlengde lockdown is dit momenteel niet mogelijk. Omdat het college juist in deze coronaperiode graag in gesprek blijft met de ondernemers in Huizen, is na overleg met de ondernemersverenigingen deze belronde geïnitieerd en de bellerslijst opgesteld. 

Burgemeester Niek Meijer: “De verlenging van de lockdown heeft een enorme impact, het is dan ook bewonderingswaardig om te zien welke creatieve oplossingen en de hoeveelheid veerkracht vele ondernemers laten zien.” 

Wethouder Bert Rebel: “De belronde levert persoonlijke gesprekken op en geeft verdieping in de huidige problematiek die bij vele ondernemers in de verschillende branches speelt. Vooral kleine ondernemers, ZZP-ers en ondernemers in de non-food sector hebben het moeilijk, zeker als zij niet in aanmerking komen voor de TOZO-regeling vanwege de partnertoets. Daarbij geven de ondernemers aan dat zij het zeer waarderen dat de gemeente op deze wijze haar betrokkenheid toont.” 

De gemeente Huizen deelt deze uitgesproken zorgen en heeft daarom in januari samen met de regiogemeenten in Gooi en Vechtstreek een brandbrief gestuurd aan het Rijk om aandacht te vragen voor uitbreiding van financiële ondersteuning. Er zijn verschillende steunmaatregelen, maar niet alle ondernemers zijn hiermee geholpen. De portefeuillehouders Economie & Innovatie en Werk & Inkomen hebben gezamenlijk via deze weg de knelpunten onder de aandacht gebracht en verzoeken het Rijk om deze problemen op te lossen bij de uitwerking van deze en toekomstige steunmaatregelen. Op de gemeente website is alle informatie over de financiële regelingen van de Rijksoverheid overzichtelijk weergegeven. 
Website gemeente

 

Wilt u meer informatie?
Neem contact op
© 2024 Hart van Huizen | Privacy