HomeNieuwsB&W on tour, voor de 2e keer in 2020!

B&W on tour, voor de 2e keer in 2020!

29 oktober 2020
B&W on tour, voor de 2e keer in 2020!

Burgemeester Niek Meijer en Wethouder Bert Rebel in gesprek met de ondernemers van Hart van Huizen.

bw on tour foto 1

Corona heeft grote invloed op de economie. Zo ook op de Huizer ondernemers. Burgemeester Niek Meijer en wethouder Bert Rebel (o.a. Economie) leggen deze en volgende week hun oor te luister bij een aantal Huizer ondernemers. Zij doen dat met werkbezoeken aan ondernemers in de vijf winkelcentra in Huizen: Kostmand, Phohi, Holleblok, Hart van Huizen en Oostermeent. Vandaag was het Hart van Huizen aan de beurt.

bw on tour foto 2

Vershof Huizen

Bij de Vershof kregen burgemeester en wethouder uitleg van winkeliers Dennis Koelewijn (Keurslager), Kees Kromhout (kaas- en notenspecialist) en Jan Appelman (groentespecalist) over hoe zij omgaan met de coronacrisis. Met gepaste trots laten ze de getroffen maatregelen zien, zoals duidelijke routes door de Vershof, schermen om het winkelend publiek van elkaar te scheiden en hygiënevoorzieningen. Bij de ingang wordt men gevraagd een mondkapje te dragen. Weer buiten was er genoeg tijd om ook te praten over de wensen en uitdagingen van de winkeliers. Ze bereiden zich voor op een bijzondere decembermaand, die veel zorgvuldige planning en hulp van de gemeente zal vragen.

bw on tour foto 3

Insolar

Don Mouissie van Insolar heeft te maken met een compleet andere situatie. Zijn restaurant moest net als alle andere horeca sluiten. Gelukkig kan Insolar een deel opvangen door afhaalmaaltijden te verzorgen. Voor de ondernemer, die zich net als veel andere horeca-ondernemers aan alle coronavoorschriften hield, is de sluiting een flinke domper. Het voelt als een straf voor andermans gedrag. De burgemeester kon hem alvast een klein hart onder de riem steken: het college heeft besloten dat terrassen met heaters langer open kunnen blijven, wanneer de horeca weer open mag. Zo kan de horeca op de veiligste plek – buiten – meer mensen ontvangen.

bw on tour foto 4

Aandacht voor elkaar

Na de Vershof en Insolar nam voorzitter Anne Marie Hesta van de winkeliersvereniging de collegeleden verder mee naar de HEMA, Cosmo Hairstyling, de Hockeybrouwerij en Ekoplaza. De werkbezoeken van burgemeester Meijer en wethouder Rebel aan Huizer ondernemers vinden plaats vanuit de gedachte #aandachtvoorelkaar, een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te zien.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Artikel geplaatst op ophuizerhoogte.nl op 28 oktober 2020

Wilt u meer informatie?
Neem contact op
© 2024 Hart van Huizen | Privacy