HomeNieuwsCoronaregels per 14 oktober

Coronaregels per 14 oktober

13 oktober 2020
Coronaregels per 14 oktober

We begrijpen dat de maatregelen erg ingrijpend zijn, zowel voor onze ondernemers als het winkelend publiek. Als winkeliersvereniging proberen we vooral feitelijk te informeren over de maatregelen. 

Mocht je door al die maatregelen helemaal klaar zijn met thuisblijven, thuiswerken en niemand over de vloer krijgen? Ga eens lekker shoppen in het Hart van Huizen! Bijvoorbeeld voor een hip mondkapje, of wat desinfecterende spullen. 

Premier Rutte en minister de Jonge hebben dinsdag nieuwe coronamaatregelen aangekondigd in de persconferentie van 19:00 uur. Dit heeft ook gevolgen voor je bezoek aan de ondernemers van het Hart van Huizen.

Winkels sluiten uiterlijk om 20:00 uur, behalve levensmiddelenwinkels. Alle horeca, inclusief terrassen, gaat vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur helemaal dicht. Er mag op andere locaties, zoals supermarkten, na 20:00 uur geen alcohol meer verkocht worden. Eten afhalen mag wel. Ook de zaterdagmarkt mag plaatsvinden.

Het aantal mensen dat tegelijk samen mag komen, wordt verlaagd. Buiten mag je met maximaal 4 personen tegelijk samenkomen (mits op afstand van elkaar). Binnen mogen maximaal 30 mensen in een ruimte zijn. In winkels wordt aangegeven hoeveel mensen maximaal binnen mogen. Kijk voor uitzondering op de site van de overheid.

Uiteraard blijven de basisregels voor iedereen gelden. Heb je klachten? Blijf dan thuis. Houd minimaal 1,5m afstand en gebruik in publieke binnenruimtes een mondkapje. De overheid probeert mondkapjes op korte termijn te verplichten.

Kijk op de pagina van de overheid voor alle maatregelen en het laatste nieuws over de coronamaatregelen.

Wilt u meer informatie?
Neem contact op
© 2024 Hart van Huizen | Privacy