HomeNieuwsOndernemers verwachten grote toeloop naar lokal...

Ondernemers verwachten grote toeloop naar lokale winkeliers

5 november 2020
Ondernemers verwachten grote toeloop naar lokale winkeliers

Ondernemers in het Hart van Huizen staan de komende weken voor een uitdaging: veilig winkelen garanderen tijdens de drukke winkelperiode voor de feestdagen.

HUIZEN – Ondanks dat de feestmaand er dit jaar anders uit gaat zien, verwachten ondernemers en gemeente zoals altijd een grote toeloop naar de lokale winkeliers. “Ook al is deze december anders, die mooie cadeaus, dat lekkere kaasplankje bij de borrel en dat kerstmenu van de slager blijven in trek!”, vertelt Anne Marie Hesta, co-voorzitter van de winkeliersvereniging Hart van Huizen. “Onze ondernemers willen een veilige, sfeervolle winkelervaring garanderen voor hun klanten. We roepen het Huizerse winkelpubliek dan ook op om hun winkelmomenten zoveel mogelijk te spreiden. Dus non-food artikelen ruim op tijd shoppen, en pas vlak voor de feestdagen de lekkernijen in huis halen.”

Om te voorkomen dat winkels overvol raken, of dat wachtrijen van de ene winkel vóór de deur van de andere terecht komen, zijn de ondernemers al in gesprek met de gemeente. “Gelukkig hebben we veel ruimte in het Hart van Huizen, maar we willen er zeker van zijn dat we de goede en veilige bereikbaarheid van onze winkels kunnen behouden tijdens de decemberdrukte”, vertelt Anne Marie Hesta. De website van het Hart van Huizen, www.hartvanhuizen.nl, is in een nieuw jasje is gestoken. Op deze site kunnen bezoekers het laatste nieuws vinden over het Huizer Hart, openingstijden en contactinformatie van hun favoriete winkels, en de laatste maatregelen rondom corona. Ondernemen in coronatijden brengt unieke uitdagingen met zich mee, vertelt Anne Marie Hesta. “We hebben elke twee weken overleg met de gemeente, en we zijn druk bezig met het levendig houden van het winkelgebied. Dat is een behoorlijke uitdaging, omdat er geen evenementen zoals de Wijnproeverij of Sinterklaasintocht plaats kunnen vinden. We willen graag een sfeervolle winkelbeleving blijven aanbieden, ondanks dat een samenkomst van veel mensen uit den boze is.”

Vorige week bezocht burgemeester Niek Meijer, samen met wethouder Bert Rebel, de ondernemers van het Hart van Huizen om hen een hart onder de riem te steken. Als eerste spraken zij de ondernemers van de Vershof, Dennis Koelewijn (keurslager), Kees Kromhout (wijn, kaas- en notenspecialist) en Jan Appelman (groentespecialist). Terwijl de grondige maatregelen getoond werden, werd ook de komende decemberdrukte besproken. Ook bij restaurant Insolar kwamen de burgemeester en wethouder langs, waar eigenaar Don Mouissie een wisselend menu van afhaalmaaltijden aanbiedt na de verplichte sluiting.

‘Een lach op het gezicht kost niks meer maar maakt het wel leuker’


Ook werden de Hockeybrouwerij, Cosmo Hairstyling, Ekoplaza en HEMA bezocht door het duo. Tijdens de gesprekken konden niet alleen de harten gelucht worden, ook werd het voor de burgemeester duidelijk hoe ondernemen tijdens corona ervaren wordt.

Ondanks de zware tijden, blijven de ondernemers van het Hart van Huizen met een glimlach voor de klanten klaarstaan. Dit wordt nergens duidelijker dan in de nieuwe actie ‘Ik heb Hart voor Huizen, u toch ook?’ Winkeliers zijn op de foto gegaan met een groot, groen pluche hart; op die manier wordt de ondernemer zichtbaar. “Door dit soort acties laten wij zien dat wij de moed erin houden en klaar staan om het winkelend publiek veilig en met een glimlach te ont-vangen. Een lach op het gezicht kost niks meer, maar maakt het wel leuker.”

foto Bob Awick
De burgemeester en wethouder bezochten vorige week het Hart van Huizen. Foto © Bob Awick. 

Wilt u meer informatie?
Neem contact op
© 2024 Hart van Huizen | Privacy