HomeOndernemersblogInSolar eten & drinken

InSolar eten & drinken

14 december 2018

Kwaliteit voor een eerlijke prijs

Broers Sten en Don Mouissie staan aan het roer van familierestaurant Insolar. Hier draait alles om kwaliteitsproducten als een goede espresso, heerlijke broodjes en een fijne steak. Voeg daaraan toe een snufje Insolar, oftewel ‘in het zonnetje’, en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde maaltijd. Aan het woord is Sten. 

Portugese zon

“In maart 2005 startten we dit bedrijf samen met onze ouders. Later heb ik het samen met mijn broer Don overgenomen. Don staat in de keuken, ik sta in de bediening.” Bij de naam Insolar denk je niet meteen aan een restaurant, dat beaamt Sten. “Als ik eerlijk ben zou ik nu misschien een andere naam verzinnen. Maar ja, Insolar heeft inmiddels zo’n naamsbekendheid opgebouwd in Huizen, dat we dat niet meer veranderen. Die naam hebben m’n ouders trouwens destijds verzonnen. Ze waren gek op Portugal en gingen er ook graag naar toe. Insolar is Portugees voor ‘door de zon laten (be)schijnen’. Wij hebben dat kortweg vertaald naar ‘in het zonnetje’. Bij ons word je in het zonnetje gezet door middel van lekker eten!”

In het vak gerold

De broers zijn min of meer in het vak gerold dankzij hun ouders, maar hebben er toch ook bewust voor gekozen. Sten: “We hebben allebei een horeca-opleiding gevolgd. Don als zelfstandig werkend kok, ik als gastheer. Al van jongs af aan zitten we in de horeca. Hier ligt simpelweg ons hart.”

Kwaliteit voor een eerlijke prijs

Hun hele leven wonen Sten en Don al in Huizen. Sten: “Huizen is vertrouwd. Toen dit restaurant op ons pad kwam, het heette toen nog Merlijn, was het nog een pannenkoekenhuis. Aan het menu hebben wij door de jaren heen onze eigen draai gegeven. Zo is de pannenkoek blijven hangen op het menu van Insolar, maar is het niet meer ons hoofdproduct. De nadruk ligt nu op de lunch en diner drie avonden in de week. Het populairste gerecht? Dat is zonder meer ‘vlees op hete steen’. Niet voor niets is dat de specialiteit van het huis! Een hete steen op tafel, een stuk lendebiefstuk van goede kwaliteit en grillen maar. Een soort steengrillen maar dan met een goede biefstuk, zeg maar. Daar ligt sowieso onze focus: op kwaliteit. Insolar in een paar steekwoorden? Lekker, laagdrempelig, gezellig, een gemoedelijke sfeer. Bij ons krijg je kwaliteit voor een eerlijke prijs.”

Van studenten tot ouderen

“Het publiek dat hier komt is zó divers! Dat vind ik oprecht het leuke aan dit vak. Er komen hier studenten tot ouderen met rollator. Iedereen komt bij Insolar!”

Neus voor goede koffie

Behalve van contact met mensen geniet Sten van goede koffie. “Ik ben gek op het zetten van koffie. Daar hebben we het afgelopen jaar ook erg veel aandacht aan besteed. We hebben een opleiding gedaan tot barista en genieten van lekkere koffie van goede kwaliteit!”

Trots

Dat het hard werken is in de horeca, geeft Sten grif toe. “Zes dagen per week is het hard werken. Daarom is het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Ik ben trots op de samenwerking met m’n broer, maar ook op het team: het is een leuke vaste groep van jonge mensen. Doordat we alles met elkaar doen en altijd voor elkaar klaarstaan kunnen we een mooie balans creëren tussen werk en privé. Want we doen dit natuurlijk allemaal met veel plezier en enthousiasme, maar er is meer in het leven dan alleen werken.”

InSolar

Wilt u meer informatie?
Neem contact op
© 2024 Hart van Huizen | Privacy