Jamin

11 december 2018

Van Lolly tot chocolade

Ooit begon Wim Steen in de muziekbusiness, maar sinds twee jaar runt hij zijn eigen snoepwinkel Jamin in het Hart van Huizen. We vroegen hem hoe hij ertoe kwam om op z’n 58e een eigen zaak te beginnen en over zijn passie voor mensen en kwaliteit.  

Hoe het ooit begon

“Lang geleden zat de eigenaar van Jamin in de muziekbusiness waar ik vertegenwoordiger was. Door de opkomst van de digitale muziek was de winkel niet meer levensvatbaar en werd opgedoekt. Toen de eigenaar vervolgens besloot om de overstap te maken van de muziekindustrie naar Multivlaai en Jamin, werd ik manager van Jamin”, vertelt Wim. “Totdat de eigen winkels verkocht werden aan franchisers en ik besefte: ik ben bezig m’n eigen baan op te heffen! Dat was het moment waarop ik besloot om voor mezelf te beginnen.” Wim lacht: “En dat op m’n 58e! Ik ben net 60 geworden en had nooit gedacht om op die leeftijd nog een eigen zaak te beginnen.” Wim vervolgt: “Dus nee, ik heb nooit voor dit beroep gekozen, maar ik ben er min of meer ingerold.”

Al 40 jaar Huizen

“Waarom Huizen? Nou, oorspronkelijk kom ik uit Bussum, maar ik woon inmiddels alweer 40 jaar in Huizen”, legt Wim uit. “Na al die jaren was ik het filerijden naar en van m’n werk heel erg zat. Weet je hoe fijn het is dat ik nu ’s ochtends op m’n fiets stap en 10 minuten later op m’n werk ben? Heerlijk!”

Service en vriendelijkheid: de kracht van Jamin 

Over de kracht van Jamin kan Wim kort zijn: “De constante vernieuwing van producten, dat is Jamin. Dan staan er weer Amerikaanse producten in de schappen, dan weer krijgen we heel bijzonder Japans snoep. Onze eigen kracht is de service en klantvriendelijkheid. Dat staat bij Jamin in Huizen hoog in het vaandel!”

Van lolly’s tot chocolade

De klanten van Jamin zijn heel divers, weet Wim te vertellen: “Van kinderen die een enkele lolly kopen tot bedrijven die hier hun spullen voor kerst en chocolade aanschaffen voor hun werknemers.” Dat zijn klanten gaan voor kwaliteit is een ding dat zeker is. “Dat is ook waar we bekend om staan. We verkopen alleen maar producten van goede kwaliteit, zoals onze chocolade bijvoorbeeld.” Lachend vervolgt Wim: “Het grappige is dat klanten die binnenlopen meteen roepen: ‘O, wat ruikt het hier heerlijk!’ Geloof me, dat ruiken wij na die twee jaar allang niet meer.”

Meedenken

“Ik vind het fantastisch om klanten te helpen en op ideeën te brengen. Als iemand binnenkomt met de vraag: ‘Ik zoek een kadootje, kun je me helpen?’, vind ik het heerlijk om mee te denken. Er is niets zo fijn als een klant die blij en tevreden de deur uit gaat.”

Trots

“Ik ben er erg trots op dat we dit met z’n tweetjes runnen: m’n vrouw en ik. M’n vrouw werkt ook nog in het ziekenhuis én helpt daarnaast in de zaak. Het enige nadeel is dat de gesprekken ’s avonds op de bank bij wijze van spreken ook nog over snoep gaan.” Lachend: “Een eigen zaak houdt tenslotte nooit op.”

Jamin

Wilt u meer informatie?
Neem contact op
© 2024 Hart van Huizen | Privacy