Specsavers

15 december 2018

Betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen

Specsavers gaat al bijna tien jaar mee in Huizen en wordt gerund door Hanco Helder. Twee jaar geleden verruilden ze hun pittoreske winkel aan de Kerkstraat voor het modernere pand aan het Raadhuisplein.

Hoe het begon

“Ik werk hier sinds 2009 volgens een soort franchiseformule, maar dan nét iets anders. Het is echt mijn winkel,” zo begint Hanco. “Ooit begonnen we met z’n tweeën in een klein pittoresk winkeltje in de Kerkstraat, in een pandje dat nu afgebrand is. Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar dit prachtige pand aan het Raadhuisplein. Inmiddels heb ik zes man personeel in dienst. In november 2019 bestaan we 10 jaar. Maar waarschijnlijk vieren we dat officieel pas in januari van 2020,” volgt Hanco er lachend aan toe.

Opticien in hart en nieren

Dat Hanco opticien wilde worden, was al vroeg duidelijk. “Ik heb m’n opleiding in Rotterdam gedaan en ben al vanaf m’n 21e opticien. Na omzwervingen bij diverse particuliere winkels en ketens kwam dit op m’n pad: een eigen winkel in m’n woonplaats Huizen! Ik woon al 27 jaar in Huizen en mijn kinderen zijn hier opgegroeid. Ja, ik heb veel affiniteit met het dorp en de mensen. Ik gun de mensen in Huizen ons mooie product.”

De filosofie van Specsavers

Volgens Hanco draait alles bij Specsavers om het juiste advies. ‘Betaalbare oog en hoorzorg voor iedereen’, is de filosofie van specsavers. “De oogmeting en het advies moeten goed zijn: wat heeft iemand nodig voor goed zicht? Dat hoeft niet per se te betekenen dat iemand een bril of lenzen nodig heeft, maar dat kan ook een doorverwijzing zijn voor een bezoek aan de oogarts bijvoorbeeld.”

Van jong tot oud, arm tot rijk

De klantenkring van Specsavers is heel divers. Hanco: “Van jong tot oud, arm tot rijk. Van minima tot mensen die veel te besteden hebben. Vaak hebben mensen via via van ons gehoord en komen ze spontaan binnenlopen voor een bril of contactlenzen. Voor iedere doelgroep bieden we een passende kijkoplossing. Bij Specsavers hebben we een ruim assortiment van luxe glazen tot simpele, goedkopere brillen. Als de oogmeting en het advies maar goed zijn, hoeft de bril niet per se duur te zijn. Dat kan natuurlijk wel, maar hoeft niet. En we hebben hoortoestellen. Dat weten veel mensen niet. Onze hoortoestellen zijn van een goede kwaliteit, maar tegen een aantrekkelijke prijs.”

Een passende oplossing

“Dat iemand weer goed kan zien en blij de deur uitgaat, daar gaat het mij om,” legt Hanco uit. “Ik kan ervan genieten als iemand blij is met de oplossing die wij hebben geadviseerd, of iemand nu veel of weinig heeft uitgegeven. Ook als iemand bij wijze van spreken geen budget heeft, maar waarvoor we toch een passende oplossing hebben gevonden. Op zo’n moment ben ik trots op ons hele team.” Hanco vervolgt: “Nee, dit werk verveelt nooit, ook niet na 10 jaar. Elke klant is uniek en iedere dag heeft z’n eigen kleine uitdaging.”

Specsavers

Wilt u meer informatie?
Neem contact op
© 2024 Hart van Huizen | Privacy